mediogre logo
Skip

Rólunk

Post has published by admin

Mediogre bemutatkozás


Kis cégünket négy társasjáték rajongó alkotja. Egymást már a ’90-es évektől ismerjük, a társas pedig a 2010-es években lett közös szórakozásunk. Hosszú éveken át “csak” játszottunk, majd végül a következő évtizedben úgy döntöttünk, hogy új szintre emeljük a hobbit és saját játékokat fogunk tervezni és kiadni.

 

A név eredete

Emlékeztek, amikor a Mad Max: A harag útjában Halhatatlan Joe elindítja küldetésére Nux-ot, aki, ha teljesíti a megbízást, garantált belépést nyer a Valhallába? Spoiler: Nux szinte azonnal kudarcot vall… Halhatatlan Joe pedig a legdurvább sértést vágja a fejéhez, ami ekkor eszébe jut: „Mediocre”.
Innen jött az inspiráció cégünk nevéhez, amelyet az idő és a fantasztikus lények iránt érzett gyermeki rajongás végül Mediogre-vé változtatott. Mivel az alapítók fele orvos, negyede pedig képalkotó diagnoszta, (100%-a viszont ogre), a medi- előtagot értelmezhetitek egészségügyi értelemben is.

 

Tagjaink

 

Garbóczy Szabolcs

Debrecenben dolgozom pszichiáterként. Én képviselem a kiadót a debreceni fronton; ha itt szeretnétek játékot átvenni, vagy ha valami lelki problémátok van, pl. a kelleténél kevesebb a társasotok, abban én tudok segíteni.

Rendszeresen járunk kollégáimmal kocsmakvízre, szeretem a baráti szervezésű filmkvízeket és rengeteget Honfoglalóztam régen. A versenyszellemet testnevelő apámtól kaptam, és a régi első családi társasunk Az Ezüst-tó kincse volt, amit aztán rongyosra játszottunk. Másik nagy kedvenceink testvéreimmel (akikből három és fél van) a lapozgatós könyvek voltak. Már egészen fiatal koromban ezek alapján elkészítettük saját kockadobálós társasainkat és lapozgatós könyveinket. Másik korai nagy szenvedélyem a MAGUS szerepjáték volt, mely mind a mai napig megdobogtatja a szívem, bár manapság már kevés időm jut rá.

Ügyeim menedzselésében, játéktesztelésben és a rigiditásomtól való megszabadulásban gyógytornász feleségem segít nekem, akivel már ősidők óta együtt vagyunk. Elgémberedett, csúzos végtagjaim időnként tokaji telkeimen mozgatom ki.

Érdeklődési kör: fantasy, sci-fi, horror
Kedvenc társasaim: Lords of Waterdeep, Eldritch Horror, Lords of Xidit
 

Zsigmond Balázs

Sziasztok. Balázs vagyok, 34 éves, miskolci-(pesti) lakos, nyerni jöttem.
Fluor Tomi a totemállatom, van egy bölcsessége, ami már kiállta az idő próbáját és amit igyekeztem megfogadni, miszerint: „Csinálj amit akarsz, pa-pa-partyarc”. Én pedig mióta az eszemet tudom rendezvényeket szervezni és játszani akartam. Meg most már társast kiadni is. Sok szóviccel.
Mindezek mellett aktív god dogfather, egy mentett cairnterrier, Rocket gazdája. De korábban volt egy yorkim Aaliyah, egy nyulam Jessica, egy kaméleonom Hulk, illetve egy cicám, Cicu és jelenleg is nálunk „üdül” egy teknős, -Beni- immáron 6 éve, mert a gazdája kiment Londonba. Igen, szeretem az állatokat. Nagyon.

Meglehetősen nagy gyűjtőszenvedélyem van, ami mára olyan méreteket öltött mind képregény, mind játékok terén, hogy félő szüleimnek előbb-utóbb gyujtó szenvedélye lesz, mert ezen dolgok nagy részét náluk tárolom.. 

Ha a sok megerőltető munkám mellett a bányában, néha jut idő kikapcsolódásra, szívesen játszok konzolokon kb. mindenféle játékot, filmezek, quizezek, koncertekre, fesztiválokra járok. 

Szokták volt mondani, hogy van a „rossz vesztes” típus a játékokban.. nah én a mégrosszabb nyertes vagyok, sorry, notsorry. Ha véletlenül mégis veszítenék, „apu ökölbe szorult keze vagyok…”

Kedvenc társasaim: Tzolk’in, Prodigals Club, Avalon, Homályrév, Tokió királya

Mikó Máté

Valamikor 10 évvel ezelőtt tudtam meg, hogy a Monopolyn és a Rizikón kívül léteznek még más társasjátékok. Amikor leültem játszani az akkor még újnak számító Small World-del és 7 Csodával, kinyílt számomra egy új világ, ami azóta sem eresztett. Előtte sokat játszottam videójátékokkal, de úgy érzem, hogy a társas asztalnál eltöltött idő adja azt a közösségi élményt, amit annyira szeretek.

Felnőtt életem túlnyomó részét magasan képzett irodai rabszolgaként éltem – és jelenleg is élem. A multiknál eltöltött idő rengeteg tapasztalattal és tudással gazdagított, amelyet most igyekszem a barátaimmal közösen alapított vállalkozásunkba beletenni. A játéktervezés gondolata régóta érlelődött már bennem, és örültem, amikor úgy döntöttünk, hogy belevágunk ebbe a kalandba.

A társasozás mellett a másik szenvedélyem a mozi és a kvízek, épp ezért küldetésemnek tekintem, hogy lekezelő és sznob módon mindenkit kioktassak filmes témákban. Nem kell félni, nem harapok nagyot, elvégre a feleségem szerint Chewbacca egy „kuvik”. Ha a felsorolt hobbijaim túl sokáig szögeznének a székhez, akkor hosszútávfutással próbálom enyhíteni a károkat.

Budapesten lakom és a világ legcukibb kislányának vagyok édesapja.

Kedvenc társasaim: Eclipse, Fesztáv, Évszakok, Sentinels of the Multiverse, Fedőnevek
 

Papp Levente

A társasjátékok iránti szenvedélyem a 2000-es évek PC (personal computer!) játékaihoz nyúlik vissza. A Diablo-t, a WoW-ot, Heroes 3-at, a CS-t már a mutálásom előtt is véresen komolyan vettem. Titkon top e-player akartam lenni, ezt azonban egy makacs ínhüvelygyulladás gátolta, meg talán pár apai jobbkezes jótanács is. Bár álmaim szertefoszlottak, és már a videojátékokból is kiöregedtem, de talán a kis csapatommal sikerül valami maradandót alkotnunk a társasjáték-fejlesztés terén. 

Ehhez jó ihletet ad az a tény, hogy bő tíz éve szinte minden baráti összejövetelt társasjátékozással kezdünk, és a diszkózás helyett egyre inkább azzal is fejezünk be.

A való életben aneszteziológusként dolgozom, feleségemmel és a kislányommal élek Miskolcon. 

Személyesen néhanapján Egerben is át tudsz venni tőlem játékot.

Kedvenc társasaim: Terraforming Mars, Lords of Waterdeep, Scythe, Prague, Lords of Xidit, Gloomhaven, Tzolkin.